Baksugen ?

Basrecept muffins

Basrecept muffins


ca 12 normalstora


Ingredienser

100 g margarin
3/4 dl mjölk
1½ dl Dansukker Råsocker eller Dansukker Strösocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
1½ msk potatismjöl
1 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj
2½ dl vetemjöl


Smaksättning

· Tillsätt 0,5 g saffran

· 2 msk kakao

· 1½ dl hackad choklad

· rivet skal från 1 citron

· 1½ dl färska eller djupfrysta bär

· 2-3 tsk pepparkakskryddor

· 1½ dl russin

• kaneldoppade äppleklyftor

Garnering

· doftat Dansukker Florsocker, gör gärna schabloner att lägga på kakan innan du doftar över sockret

· glasyr, 2 dl Dansukker Flor med choklad- eller jordgubbssmak och 1-2 msk vatten, gör fantasifigurer

· Dansukker Pärlsocker

· med mandel och nötter

· en kombination av flera alternativ

• Dela dem och fyll dem med grädde, crème fraiche eller fromage samt bär


Smält margarinet och tillsätt mjölken. Låt allt bli varmt, men koka inte.


Vispa upp ägg och socker lätt.


Blanda vetemjölet med bakpulver, potatismjöl och vaniljsocker och tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten. Låt gärna smeten vila i kylskåp över natten, då får du extra toppiga fina muffins.


Häll upp i pappersformar på långpanna eller i muffinsplåt. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 225° i ca 12 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0